Rumaos Sepi Ku Harti Tuna Ku Pangabisa

Rumaos Sepi Ku Harti Tuna Ku Pangabisa

rumaos sepi ku Harti tuna ku pangabisa​

Daftar Isi

1. rumaos sepi ku Harti tuna ku pangabisa​

Harti kalimah di luhur nyaeta:

Rumasa teu boga kanyaho jeung teu boga elmu pangaweruh anu bisa diandelkeu
n dina sagala kaayaan. Kalimah di luhur mangrupakeun kalimah mamanis basa anu ngagambarkeun kasopanan jeung handap asor. Kalimah eta atawa mamanis basa eta biasana osok ditepikeun dina biantara.

Pembahasan

Kalimat dia atas adalah salah satu mamanis basa dalam bahasa Sunda yang artinya adalah:

Merasa tidak punya pengetahuan dan tidak punya kemampuan apa pun.

Kalimat tersebut adalah mamanis basa yang biasanya disampaikan dalam biantara (pidato) dalam bahasa Sunda. Kalimat tersebut menggambarkan kerendahan hati yang berbicara dalam rangka bahasa pembuka dalam pidato atau dalam pengantar lainnya, misalnya dalam mengiringi calon pengantin dalam upacara adat.

Pelajari lebih lanjutMateri tentang pengertian biantara https://brainly.co.id/tugas/6650676

#BelajarBersamaBrainly #SPJ1

2. arti rumaos sepi ku harti,tuna ku pangabisa​

Jawaban:

apa yang di maksud pencernaan pada katak

Jawaban:

Merasa tenang menurut definisi,tuna menurut kemampuan .

Penjelasan:

semoga bermanfaat

3. arirti paribahasa 1.sepi ku harti tuna ku pangabisa2.sasieuren sabeungeureun di teang3.jabung tumalapung, sebadah kumapalangtolong jawabab ka​

jelas kan pengertian dari

a passing atas

b passing bawa

c smash

4. 67³4678×5634+36Sepii………Nt :Sepi ke hati ku​

bilangan Berpangkat adalah sebuah bilangan yang ditunjukan untuk menyederhanakan penulisan bilangan apabila dikali dengan angka yang sama

67x67x67=

4.489×67

=300.763

4678×56

=261.968

answer: mosespartogihutagaol

Jawaban:

[tex]67 {}^{3} [/tex]

= (67×67×67)

= 4.489 × 67

= 300.763

4.678 × 56

= 261.968

34+36

= 70

5. naon harti jati kaailih ku junti

pribumi tersingkir oleh pendatang

6. Ngasih ku sayang mangeupakeun harti tina?

Jawaban:

Kalimat tersebut apabila diterjemahkan ke Bahasa Indonesia menjadi “Apakah kamu memberikan aku kasih sayang dengan tulus?”

.
Semoga membantu!

Jawaban:

kalimat ini berupa kalimat Sunda kalo di terjemahkan dalam bahasa indonesia adalah Memberi dengan cinta untuk memahami makna?

semoga membantu Anda

7. Tuliskan Harti paribasa adat kakurung ku iga​

Jawaban:

adat ka kurung ku iga hartina=adat atawa kalakuan goreng anu sok hese dirobahna

8. Pancen 11Pék larapkeun ungkara di handap nepi ka jadi mamanis basa dinabiantara!seja ngiring jabung tumalapung2 tiluhur sausap rambut ti handap sahibas dampal3. mugia ulah aya gantar kakartanana4. rumaos sepi ku harti, tuna ku pangabisaS nyukcruk élmu, nyuprih pangarti6. mugla kauptun tipung katambang beas7 ka cabjadi saleuwi, ka darat jadi salebak8. ulah dugikeun kajati kasih ku junti9. ulahi dugikeun ka cul dogdog tinggal igelNO kulayar buah kalayar, leber ka cabé mah henteu, lumayan tambiTumayan, leber ka sa mah henteu​

SEDULUR SEDULUR OJODE UGOR NO SENTOSO

9. Naon harti Jati kasilih ku juntl

kebiasaan yang baik terganti dengan kebiasaan yang jelek

10. Puisi tentang kls ku sepi

untuk puisi, seharusnya di ciptakan sendiri. bukan dari orang lain
maaf untuk tidak membantu

11. harti jati kasilih ku junti​

Jawaban:

arti furnitur dipisahkan oleh junta

Penjelasan:

maaf klo salah

12. buat kalimat dari kata – tiluhur sausap rambut tihandap sahibas dampal- mugia ulah aya gantar kakaitanna- rumaos sepi ku harti, tuna ku pangabisa- nyucruk elmu, nyuprih pangarti- mugia kauntun tipung katambang beas- ka cai jadi saleuwi, ka darat jadi salebak- ulah dugi keun ka jati kasilih ku jumti- ulah dugikeun ka cul dogdog tinggal igel- kalayar buah kalayar, lebet ka cabe mah henteu, lumayan tambi lumayan, lebeut ka sae mah henteu..tolong ya.. buat besok pliss.. ^^

Kalimat dari kata-kata tersebut adalah:

1. Sim kuring neda pihapunten, tiluhur sausap rambut tihandap sahibas dampal.

2. Dina leresan ieu sim kuring parantos nguningakeun ngeunaan kajantenan anu saleresna, mugia ulah aya gantar kakaitanna.

3. Da sim kuring mah rumaos teu ahli kanu nanaon, rumaos sepi ku harti, tuna ku pangabisa.

4. Meungpeung ngora keneh kudu getol, nyucruk elmu, nyuprih pangarti.

5. Nu kagungan hajat kagungan maksad hajatan dinten enjing, mugia kauntun tipung katambang beas.

6. Urang salaku urang Indonesia kedah rukun papada jelema, ka cai jadi saleuwi, ka darat jadi salebak.

7. Kade ieu alam Indonesia kedah diolah ku urang Indonesia deui, ulah dugikeun ka jati kasilih ku junti.

8. Kade ujang, ulah mentingkeun teuing ekstrakulikuler, ari sakola jeung ulangan jadi goreng, ulah dugikeun ka cul dogdog tinggal igel.

9. Ngan sakitu anu kapihatur ti sim kuring, kalayar buah kalayar, lebet ka cabe mah henteu, lumayan tambi lumayan, lebet ka sae mah henteu.

Pembahasan

Kalimat-kalimat di atas merupakan bagian dari mamanis basa (pemanis bahasa) dalam bahasa Sunda. Fungsi kalimat-kalimat tersebut menjadi bagian dari pidato, atau ucapan penghias ketika sedang bercakap-cakap dalam suasana yang resmi atau semi resmi. Kalimat-kalimat tersebut mempunyai ciri murwakanti, yaitu ada unsur kesamaan dalam bunyinya sehingga lebih enak didengar dan lebih menarik.

Pelajari lebih lanjutMateri tentang mamanis basa https://brainly.co.id/tugas/12446421Materi tentang sisindiran https://brainly.co.id/tugas/1540092Materi tentang contoh pakeman basa Sunda https://brainly.co.id/tugas/21011061

Detail Jawaban

Kelas: –

Mapel: Bahasa Daerah

Bab: –

Kode: –

#AyoBelajar #SPJ2

13. Pancén 8pék larapkeun ungkara di handap nepi ka jadi mamanis basa dinabiantara!1. Seja ngi
ring jabung tumalapung2. Ti luhur sausap rambut, ti handap sahibas dampalmugia ulah aya gantar kakaitanana4. Rumaos sepi ku harti, tuna ku pangabisa5. Nyukcruk élmu, nyuprih pangarti6. Mugia kauntun tipung katambang béas7. Ka cai jadi saleuwi, ka darat jadi salebak8. Ulah dugikeun ka jati kasilih ku junti9. Ulah dugikeun ka cul dogdog tinggal igel10. Kalayar buah kalayar, lebet ka cabé mah henteu, lumayan tambilumayan, lebet ka saé mah henteu13kabupaten bandung​.

Teks di atas adalah beberapa contoh mamanis basa atau penghias bahasa dalam biantara atau pidato bahasa Sunda. Ungkapan-ungkapa tersebut masing-masing bermakna pendek dan menggambarkan kerendahan hati orang yang berpidato sebagaimana umumnya adat orang Indonesia.

Pembahasan

Ungkapan tersebut masing-masing mempunyai makna:

1. Seja ngiring jabung tumalapung: hendak ikut serta walau tidak merasa layak.

2. Ti luhur sausap rambut, ti handap sahibas dampal mugia ulah aya gantar kakaitanana: sedikit atau banyak jangan sampai meninggalkan rasa tidak enak.

4. Rumaos sepi ku harti, tuna ku pangabisa: merasa tidak punya ilmu.

5. Nyukcruk élmu, nyuprih pangarti: menuntut ilmu dan kemampuan.

6. Mugia kauntun tipung katambang béas: semoga mendapat apa yang dimaksud.

7. Ka cai jadi saleuwi, ka darat jadi salebak: rukun dan selalu bersama.

8. Ulah dugikeun ka jati kasilih ku junti: jangan sampai yang berhak tidak kebagian karena tergeser oleh yang tidak berhak.

9. Ulah dugikeun ka cul dogdog tinggal igel: jangan sampai meninggalkan pekerjaan yang penting.

10. Kalayar buah kalayar, lebet ka cabé mah henteu, lumayan tambi lumayan, lebet ka saé mah henteu: semoga walau pun sedikit tapi bermanfaat.

Pelajari lebih lanjut Materi tentang contoh membuat kalimat bahasa Sunda https://brainly.co.id/tugas/3044694

#BelajarBersamaBrainly #SPJ1

14. emm ,,=_==_= hai chat ku kok sepi=_==_=​

[tex]\huge{\mathfrak{\color{hotpink}{Jawaban :}}}[/tex]

r = √L∆

r = √64

r =8dm

[tex] \\ [/tex]

VolumeKubus:

V = r³

V = 8 × 8 × 8

V = 64 × 8

V =512dm³(D)

Sekian terima kasih…..

15. Pék téangan ku hidep ieu harti-harti kecap di handap tina kamus!​

Jawaban:

Lakukan pencarian dengan menyorot definisi kata berikut dari kamus!

16. Ngawih ku saurang mangrupakeun harti tina?

Jawaban:

kalimat ini bila diartikan dalam bahasa indonesia adalah “Menikah dengan seseorang itu maksudnya? ”

semoga membantu

17. naon maksud paribasa “silih asih ku pangarti, silih asah ku pangabisa

Soal : B.sunda

Naon maksud paribasa “silih asih ku pangarti, silih asah ku pangabisa

Terjemahan : apa maksud dari bahasa “silih asih ku pangarti , silih asah ku pangabisa”

Jawaban: saling mengerti , dan saling berusaha dalam kemampuan.

Penjelasan: meskipun berbeda pendapat harus saling mengerti, jika kita ingin sukses harus berusaha dalam kemampuan kita.

Maaf kalo salah saya orang sunda

18. jieun kalimah make kecap 1. biantara 2. kampung adat 3. rumaos sepi ku pangarti

Jawaban:

1.biantara

Penjelasan:

aku gk tau aku dlu pernan dengar

19. 2. kabinangkitan, kaanehan, pangabisa 5 poinistimewa ngandung harti naon………….​

Jawaban:

kabinangkitan, kaanehan, pangabisa 5 poin

istimewa ngandung harti naon………yang dituakan dari para punakawan …

Penjelasan:

semoga membantu ya

20. apa harti dari peribahasa “ngajul bulan ku asiwung”

usaha yang sia sia,tidak akan mendapatkan hasil
*maaf kalau salah “ngajul bulan ku asiwung” ndhuweni teges menawa wong sing dhuwe kekarepan utawa cita-cita dhuwur nanging ora isa nggayuh kekarepanne (cita-cita).

Video Terkait